Kr. Himmelfarts tur 2016

Så er der igen lidt liv i Nifle!

Vi tog ned i båden fredag d. 6. maj, om eftermiddagen, efter at Martin havde været til møde i Odense, og drengene, mor, mormor og farmor havde været i Odense Zoo.

Vi havde fået fint besøg i Hou, frk. Himmelblå af Snaptun, var kommet forbi og havde lånt nabopladsen.

Mens Martin gik og fyldte båden, Majbritt pakkede ud, Salomon legede med Oscar i frk. Himmelblå – legede Nor med 2 biler på frk. Himmelblå – de blev kastet i havnen og hevet op igen – og i kamFamilien på fordækketpens hede stak Nor hovedet ind mellem øverste og nederste wire i søgelænderet, blev sur og forsøgte at rejse sig – det kan man dog ikke, når man står der, så næste stop var en tur i baljen (ps. vandet har kun lige rundet 10ºC). Heldigvis er Tue, en hurtig resolut mand, så lynhurtigt hang han i en umulig position, ned langs fribordet, og strakte sig ca. 15cm længere end fysisk muligt, og samlede Nor op. Nor var lidt sjokket, men da han først stod på dækket af frk. Himmelblå var verden sådan nogenlunde OK igen. Den ansvarlige mor, var nået at dukke op i cockpittet på Nifle, og kunne skyndsomt hive kameraet frem og tage et billede af dagens hovedperson. Far, skyndte sig at hente drengen, og så gik turen direkte mod Hou Havns varme brusebad. Vupti, så var humøret i top, og Nor gebærder sig igen frygtløst rundt på både Nifle og Frk. Himmelblå – umiddelbart har han ikke lært ret meget 😉 (men heldigvis er han heller ikke blevet skræmt).

Resten af dagen forløb stille og roligt, med fælles grill på terrassen, og lagkagerester + aftenkaffe hos frk. Himmelblå.

Oliefyret, blev sat på halvkraft, affugteren på lavt blus, og så var der ellers dømt nattero indtil næste morgen!

Turen gik i lækkert solskin, og med alt fra 3m/s til små 10m/s foran for tværs direkte mod Endelave – klassesejlads, hvor Nifle rigtig hyggede sig med storsejl og fok!

Humøret ombord var højt, bortset fra at Salomon var lidt utilfreds med at han ikke måtte stå mellem forstag og stævn i prædike stolen, mens vi loggede 7knob. Festen blev derfor flyttet til kahytten, og kombinationen af træthed, og lidt buler på vandet, blev lidt for meget for Nor, så morgenmaden kiggede lige op igen – igen udviste Nor hans gå-på mod, for ikke så snart var han gjort ren, før han igen ville rundt i hele kahytten og hele båden. Resten af turen forløb planfrit, og vi fandt 2 supergode pladser i Endelave havn.

Kort efter vi var ankommet til Endelave, og mens Majbritt smurte frokost, gik drengene (Tue, Oscar, Martin, Salomon og Nor) en tur på havnen, forbi Endelave færgen, og ind at kigge på bildækket. En flink maskinmester kom forbi, og spurgte om vi ikke fandt dækket lidt kedeligt, om vi hellere ville se maskinen – 2*far og drenge fik hurtigt svaret JA – og få sekunder senere stod vi i maskinrummet på Endelave færgen, og Oscar fik enda lov at starte den ene strømmaskine op.

Resten af dagen, gik med kvalitetsleg mellem Salomon og Oscar, en enkelt is, en gåtur op til den l
okale butik, og til sidst fællesgrill på terrassen – og stadig masser af leg mellem Oscar, Salomon og Nor.

Vi endte med at gå tidligt i seng, og sov igen fantastisk til oliefyrets sagte brummen, lige til den lyse morgen.

Krisemøde på fordækket - hvad gør vi med skipper?Endnu en smuk morgen, med høj sol, sydøstlig vind, og hjemover gik det. Skipper var for doven til at skifte fra fok til genua, men Nifle holdt alligevel rigtig god fart – og da vi begyndte at sejle op igennem Hou løb, valgte Nor lige at test Martins evner til Mand-over-bord. Han havde luret, at fendere skulle sættes på,  så han gik selv frem på fordækket, fandt den fender Majbritt havde gjort klar, gik hen der hvor den skulle hænge, lagde tovet rundt om og slap – desværre manglede han lige den sidste detalje i et dobbelhalvstik, så fenderen faldt i vandet – men pyt – Nifle blev vendt, og bådshagen fundet frem, og båden lagt død, lige ved siden af fenderen, så Majbritt problem frit kunne samle fenderen ombord.

Nor, altid på farten!Velankommet til Hou havn, blev der spist frokost, Salomon fandt en ny legekammerat, så middagsluren blev sprunget over, Martin fik fikset kølevandsindtaget og lænsepumpen, vi fik spist kage med Familien Gerber, og på alle måder bare nydt solen og det at være på havnen.

Det endelige tegn på, at det have været en god weekend, var at Salomon var så træt, at han på den “lange” køretur fra havnen og hjem (for de ikke lokale kendte – ca. 45 sekunder) faldt så tungt i søvn, at jeg måtte bære ham op på sofaen.

Tak for en god weekend til hele besætningen på frk. Himmelblå (Heidi, Tue, Oscar og Felix) fra besætningen på Nifle (Majbritt, Martin, Salomon og Nor)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*